Το παξιμάδι μας

ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΑΣ

Η γεύση της Κρήτης: το παξιμάδι μας...

Ο Φούρνος του Χατζή είναι συνυφασμένος με το παξιμάδι, το ψωμί που ψήνεται δυο φορές (διπυρίτης άρτος) και που αποτελεί σήμα κατατεθέν της κρητικής διατροφής.

Το παξιμάδι είναι ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, με πλειάδα θρεπτικών συστατικών, ένα βασικό αγαθό της διατροφής μας. Στον Φούρνο του Χατζή παρασκευάζουμε διάφορους τύπους παξιμαδιών με βάση τα σιτηρά που δεσπόζουν στην συνταγή μας, την σίκαλη μία εξαιρετική πηγή βιταμινών Β, μαγνησίου, μαγγανίου, σεληνίου, αμινοξέων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών και το κριθάρι, ένα υψηλής ποιότητας και αξίας συστατικό που κάνει τα κριθαρένια παξιμάδια ιδιαίτερα θρεπτικά. Ξεχειλίζει από βιταμίνες συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά κ.α.

Το παξιμάδι μας
Το παξιμάδι μας
Το παξιμάδι μας
Το παξιμάδι μας

το γνωρίζατε ότι εμείς...

Στον φούρνο μας ανέκαθεν είχαμε μία ιδιαίτερη προτίμηση στο αλεύρι κριθαριού. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις παλαιές μας συνταγές, φτιάχναμε για δεκαετίες, τα τυπικά, γνώριμα στο καταναλωτικό κοινό, μεγάλου μεγέθους παξιμάδια με το κριθάρι να προέχει στην σύνθεσή τους. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 όμως, μια προσωπική ανάγκη θα άλλαζε εντελώς την μορφή του σημαντικού αυτού συστατικού της κρητικής διατροφής: ο ιερέας της περιοχής ζήτησε από τον φούρνο μας να παρασκευάσει παξιμάδια σε μικρό, «φορητό» μέγεθος ώστε να μπορεί να τα καταναλώνει ανά τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα στην προσπάθειά του να διατηρήσει το επίπεδο σακχάρου του! Η αξία αυτής της ιδέας αυτή αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε από εμάς και στα επόμενα χρόνια την καθιερώσαμε στην παραγωγή μας με μεγάλη απήχηση στο κοινό μας έως σήμερα.

Πάντα υπήρξαμε ανοικτοί σε νέες ιδέες και κατευθύνσεις, γεγονός που μας καθιέρωσε ως καινοτόμους. Η σειρά ανάλατων παξιμαδιών είναι το επιτυχές αποτέλεσμα των προσπαθειών μας για ένα διατροφικό προϊόν που θα συνέβαλλε στην προσπάθεια των καταναλωτών μας για μία υγιεινότερη διατροφή με λιγότερο νάτριο. Σήμερα τα ανάλατα προϊόντα μας είναι εξαιρετικά δημοφιλή, απαραίτητα σε καθημερινή βάση στην διατροφή του κοινού μας τα οποία αντιγράφονται από την βιομηχανία παρασκευής προϊόντων υγιεινής διατροφής.

Ο Φούρνος του Χατζή είναι συνυφασμένος με το παξιμάδι, το ψωμί που ψήνεται δυο φορές (διπυρίτης άρτος) και που αποτελεί σήμα κατατεθέν της κρητικής διατροφής.
Μετάβαση στο περιεχόμενο