Προφίλ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ανακαλύψτε τον Φούρνο του Χατζή

Η φιλοσοφία μας είναι απλή: αφοσίωση στις δικές μας συνταγές και προσαρμογή στο σήμερα με φαντασία.

Με την αρχή της προσήλωσης στις συνταγές μας αντάμα σε νέες ιδέες που συνδέουν το χθες και το σήμερα κάνουμε κάθε επιχειρηματικό μας βήμα. Η πολύτιμη οικογενειακή παράδοση ανακλάται στα προϊόντα μας και μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας το κρητικό παξιμάδι μία από τις πιο σημαντικές επιλογές γεύσης και καλής διατροφής.

Προφίλ

Όλα ξεκινούν εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1940 όταν ο Λευτέρης Αποστολάκης αγοράζει τον φούρνο του Χατζή, ένα ορόσημο της πόλεως του Ηρακλείου που έως τότε έκλεινε 130 χρόνια αδιάληπτης λειτουργίας.

Ο φούρνος που αναφέρεται στο Τουρκικό Αρχείο (Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου) και υπήρξε σημείο αναφοράς για τους ντόπιους, γνώρισε διάφορους ιδιοκτήτες, παρακολούθησε την πόλη να αλλάζει -όπως ο ίδιος- σιωπηλός μάρτυρας της πολυτάραχης ιστορίας της.

Ο Ζαχαρίας Πρακτικίδης στην Χωρογραφία της Κρήτης (1818) αναφέρει ότι η συνοικία «Μικρό Ταρσάκι» επί της οδού Ντεντιδάκηδων ήταν γνωστή – κατά την συνήθεια της εποχής – ως «στου Χατζή το Φούρνο».

Τα χρόνια περνούν και οι γενιές αλλάζουν αλλά οι περίφημες συνταγές του παππού Λευτέρη είναι η ανεκτίμητη κληρονομιά των επιγόνων που τις τιμούν και τις ακολουθούν έως σήμερα.

Το μεράκι και ο ζήλος για το ψωμί είναι η δημιουργός δύναμη πίσω από τις καινοτομίες που θα καθιερώσει ο γιός Μανώλης Αποστολάκης στην δεκαετία του 1980. Οι καινοτομίες είναι πραγματικά ατελείωτες: ανάλατο παξιμάδι, μπουκίτσες παξιμαδιού, χρήση άκοφτου σιταριού ολικής αλέσεως για πραγματική ωφέλεια στην υγεία, και πολλές άλλες…

Το 2003, η οικογένεια παίρνει την απόφαση να μεταφέρει τις δραστηριότητές της σε μεγαλύτερο χώρο: οι ανάγκες παραγωγής και οι νέες απαιτήσεις της αγοράς κλείνουν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Φούρνου του Χατζή όμως η πολύχρονη σπουδή του άρτου και η εμμονή στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα τροφοδοτούν την καλή φήμη και αποδοχή που απολαμβάνει έως σήμερα η επιχείρηση και στον νέο χώρο.

Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα

Στον Φούρνο του Χατζή παράγουμε, τυποποιούμε και διαθέτουμε στην λιανική και χονδρική μία μεγάλη γκάμα κρητικών παξιμαδιών και βουτημάτων.

Προφίλ

Διαθέτουμε τα προϊόντα μας στην λιανική αγορά του Ηρακλείου, σε ένα ξεχωριστό αισθητικά κατάστημα στην οδό 62 Μαρτύρων.

Προφίλ

Διαθέτουμε χονδρικά τα παξιμάδια μας σε μεγάλες αλυσίδες Super Markets στην Κρήτη, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Προφίλ

Εξάγουμε σε επιλεγμένα deli ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιχείρησή μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό ως ένας ξεχωριστός φούρνος που πάντοτε εκπλήσσει με πρωτότυπες συνταγές και ποιοτικά προϊόντα. Η συνέχεια αυτής της παράδοσης εκφράζεται μέσα από την νεότερη γενιά, στο πρόσωπο του εγγονού Λευτέρη, που κληρονόμησε το ενδιαφέρον και την αγάπη για την αρτοποιία.

Ο Φούρνος του Χατζή είναι συνυφασμένος με το παξιμάδι, το ψωμί που ψήνεται δυο φορές (διπυρίτης άρτος) και που αποτελεί σήμα κατατεθέν της κρητικής διατροφής.

Λεωφόρος 62 Μαρτύρων, αριθμός 179

Ο Φούρνος του Χατζή διαθέτει τα προϊόντα του στο ιδιόκτητο κατάστημά του 400 τ.μ. επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, 179. Στο κατάστημά μας -κατά την παράδοση των παλαιών φούρνων- παρασκευάζουμε σε κατάλληλο, υψηλής πιστοποίησης χώρο παραγωγής και προσφέρουμε επί τόπου στο κοινό μας τα φρεσκοψημένα προϊόντα μας ακολουθώντας όλους τους σύγχρονους κανόνες υγιεινής.

Skip to content